آموزش تصویر گرفتن از رعد و برق با دوربین گوشی موبایل

تصویر گرفتن از رعد و برق علاقه‌ای مشترک میان عکاسان است. با استناد به زیبایی این صحنه، پیشتر نحوه گرفتن تصویر از رعد و برق با گوشی موبایل را عنوان می‌کنیم.

در همه جای دنیا، آب و هوا در این موقع از سال یکسان نیست. در عده ای نقاط، هم اینک هوا دمدمی مزاج بوده و هر از گاهی چهره عوض می‌کند؛ هوا گاهی آفتابی، گاهی نیمه ابری و یا ابری، گاهی همراه با رگبار پراکنده و گاهی بارانی و همراه با رعد و برق می‌شود. از آنجایی که رعد و برق یک اتفاق آنی است که امکان دارد بعد از رخ دادن، تا چندین ماه بعد از نو سر و کله آن پیدا نشود، تصویر گرفتن از رعد و برق را باید مصداق حقیقی شکار لحظه‌ها بدانیم.

با اینکه عکاسی از آسمان شب با دوربین عکاسی DSLR کار آن‌چنان سختی نیست، با اینحال عکاسی در شرایط عدم وجود نور طبیعی، نقطه ضعف دوربین تلفن های قابل حمل است، به طوری که امکان دارد جز سیاهی هیچ چیز دیگری ثبت نشود! ولی باید گفت، در طول چند سال واپسین بیننده معرفی چندین نمونه برتر همراه با دوربین باکیفیت بوده‌ایم که مهمترین مزیت دوربین آن‌ها، گشودگی دریچه دیافراگم بالای آن‌ها است. به خاطر این خصوصیت، نور بیشتری جذب شده و همه نکات آسمان شب به خوبی ثبت می‌شوند.

در این نوشته، گوشی تلفن هوشمندی که مورد بهره برداری قرار گرفته ال جی جی ۶ است. این ابزار تجهیز به یک دوربین دوتایی حاوی سنسور دوم از نوع زاویه باز است که برای عکاسی از مناظر طبیعی فوق‌العاده شمرده می‌شود. از جهت دیگر دیگر، به خاطر داشتن گشودگی دریچه دیافراگم بالای دوربین آن، شرایط برای عکاسی در شب نیز ممکن می‌شود.

با این وجود، تکنیک‌هایی که پیشتر برای تصویر گرفتن از رعد و برق عنوان می‌شوند در دست ال جی جی ۶ نبوده و سود برده از آن‌ها، حین بهره برداری از هر گوشی موبایل حاوی حالت دستی در اپ دوربین امکان دارد. با اسم نمونه‌ای از چنین نمونه‌ها باید به ال جی وی ۱۰، ال جی وی ۲۰، گلکسی اس ۷، گلکسی اس ۸ و اچ تی سی ۱۰ یاد کرد. بعد از ال جی جی ۶، خوب‌ترین گزینه برای تصویر گرفتن از رعد و برق نمونه برتر تازه اچ تی است. نمونه عکس ها دوربین اچ تی سی یو ۱۱ در شب قدرت بی‌رقیب این گوشی موبایل برای ثبت این‌چنین تصویر‌هایی را ثابت کرده‌اند.

مرحله اول : فاز تکمیل‌سازی

برای تصویر گرفتن از رعد و برق ، باید منتظر چنین سوژه‌ای بنشینید. باید در اینجا این خبر خوب را به شما بگوییم که نیازی نیست به لب دریا رفته و ساعت‌ها از دریچه دوربین به افق خیره شوید. کفایت می کند یک اپ هواشناسی از قبیل WeatherBug بر روی ابزار اندرویدی و یا آی ایشان اسی خود نصب کرده و سپس برای نزدیک شدن یک جبهه هوای طوفانی منتظر بمانید. مزیت WeatherBug این است که می‌تواند با استناد به درخواست استفاده کننده، حین نزدیک شدن به یک نوع شرایط آب و هوایی ویژه، با بهره برداری از یک زنگ اخطار موقعیت را اطلاع بدهد.

عکس گرفتن از رعد و برق

مهمترین بخش تصویر گرفتن از رعد و برق اطلاع از لحظه رخ دادن آن است

عکاسان حرفه‌ای که در جستجوی شکار لحظه‌ها هستند، بسیار صبورند، پس وقتی مطمئن شدید طوفان نزدیک شده است، باید چشم خود را به حرکت ابرها خیره نگه دارید. از این حیث از محل دقیق حضور ابرهای باران‌زا و وقوع طوفان باخبر خواهید شد. از آنجایی که رعد و برق پیوسته در یک نقطه از آسمان رخ نداده و محل آن، در همان مسیر وزش باد تغییر می یابد، باید به روش مرتب محل قرارگیری گوشی موبایل را تغییر دهید.

حفظ ایمنی را نباید فراموش کرد. ال جی جی ۶ یک گوشی موبایل مقاوم در مقابل نفوذ آب است، با اینحال امکان دارد خودتان پایین باران شدید حین وقوع طوفان خیس شوید. از آن مهمتر، اگر در منطقه‌ای حاوی محیط باز، بدون ساختمان و علی الخصوص در بلندی قرار داشته باشید، امکان اصابت رعد و برق نیز می باشد!

عکس گرفتن از رعد و برق

برای شکار لحظه‌ نیازمند یک سه پایه هستید. اگر قصد ندارید تنها برای یکبار تصویر گرفتن از رعد و برق هزینه فراوانی کنید، باید کمی فرضیه‌پرداز باشید. مثلا میتوانید گوشی موبایل را بر روی کاپوت یک اتومبیل قرار داده و آن را به کیف پول و یا وسیله‌ای دیگر تکیه دهید و بعد از تنظیم کردن دقیق جهت دوربین، اطراف آن را با چندین وسیله دیگر پر کنید. با این وجود، گوشی موبایل را باید ثابت نگه دارید، چرا که کوچکترین تکان خوردن باعث ایجاد محوشدگی در عکس ها خواهد شد.

مرحله دوم : پیکربندی دوربین

در کمال تاسف این دفعه نمی‌توانید بعد از ورود به اپ دوربین، حالت عکاسی را بر روی اتوماتیک قرار داده و همه چیز را به نرم افزار بسپارید. با اسم نمونه، نرم افزار نمی‌تواند تشخیص دهد نحوه دریافت نور و یا سرعت شاتر، حین عکاسی از رعد و برق به چه نحو باید باشند. پس خوب است حالت عکاسی را بر روی اتوماتیک قرار داده و سپس آن را به شیوه پایین تنظیم کنید.

عکس گرفتن از رعد و برق

  • فلاش (Flash) : فلاش LED را باید خاموش نگه دارید، چرا که به توجه به تاریک بودن هوا، در این نوع ویژه از عکاسی کارایی ندارد.
  • حساسیت (Sensitivity) : میزان آن را باید بر روی ISO200 قرار دهید. این بخش معین می نماید. میزان روشنایی رعد و برق در عکس چقدر خواهد بود. اگر بسته به موقعیت خود احساس کردید تصویر زیاد از حد روشن شده است، آن را بر روی مقدار کمتری قرار دهید.
  • سرعت شاتر (Shutter speed) : برای تصویر گرفتن از رعد و برق باید آن را بر روی ۸ ثانیه قرار دهید. با این کار، ثبت هر تصویر ۸ ثانیه طول خواهد کشید. دوربین در طول این مدت به روش مداوم نور را جذب می‌کند و رعد و برقی که بین این ۸ ثانیه زده می‌شود نیز ثبت خواهد شد. از نو امکان دارد به خاطر شرایط محیطی شما، روشنایی تصویر زیاد شود. تحت این شرایط، ثانیه کمتری را به سرعت شاتر تخصیص دهید.
  • فوکوس (Focus) : فوکوس اتوماتیک حین ثبت چنین تصویر‌هایی کارایی ندارد، بدین جهت ضروری است آن را بر روی حالت دستی (Manual) قرار دهید.
  • تعادل رنگ سفید (White balance) : بسته به موقعیت، اندازه متفاوتی ضروری خواهد بود. با اسم نمونه، در شرایط ثبت تصویر نمونه ما ۴۱۰۰K بهترین مقدار بود.
  • لحظه‌سنج (Timer) : ۳ ثانیه برای آن کفایت می کند. پس بعد از لمس دکمه شاتر، تصویر ۳ ثانیه بعد ثبت خواهد شد. بهره برداری از لحظه‌سنج به خاطر جلوگیری از تاری حرکت است. اگر مثل قطعه‌های جداشونده وصل به دسته‌های سلفی، یک ریموت بلوتوثی بهمراه دارید، میتوانید به جای تعیین لحظه‌سنج آن را با گوشی موبایل جفت کرده و از دور، کلید شاتر را اکتیو کنید.
  • ذخیره به روش فایل خام (Save as RAW) : این گزینه بطور کلی دلخواه است. اگر یک عکاس حرفه‌ای بوده و نحوه کار با ابزارهای حرفه‌ای ادیت تصویر از قبیل فتوشاپ را به خوبی می‌دانید، اکتیو‌سازی این بخش مزایای بسیار فراوانی خواهد داشت.

تازه ترین مرحله پیکربندی گوشی موبایل، مرتبط به قطع کردن صدای نوتیفیکیشن و سایلنت کردن ابزار است. اگر منتظر یک رابطه مهم نیستید، ابزار را بر روی حالت آفلاین قرار داده و با خیالی آسوده به عکاسی هزینه کنید.

مرحله سوم : ادیت عکس ها ثبت شده

برخلاف باور عموم، ادیت کردن تصویر به معنی ضعف عکاس در انجام کار خود و یا مصنوعی کردن اثر نیست، حتی در عده ای موارد نیاز است نور و کنتراست را به خوبی تنظیم کرده و برای زیبایی بیشتر، افکت‌هایی معمولی به آن اعمال کرد. علی الخصوص وقتی به روش RAW عکاسی می‌کنید، نیاز به ادیت تصویر غیر قابل انکار است.

نحوه ادیت، بسته به ابزار مورد بهره برداری و خواست استفاده کننده دارای اختلاف است، با اینحال آنچه میان تمامی مردم مشترک است، تلاش برای هرچه زیباتر شدن اثر است.از آنجایی که این عکس ها با گوشی موبایل ثبت می‌شوند، نوردهی در آن‌ها شرایط مخصوصی دارد. خوب است قبل از هر کار، نور تصویر‌ها را تنظیم کنید. بعد از آن میتوانید به دلخواه، افکت‌های دیگری را به آن‌ها اعمال کنید. عکس ها پایین، به وسیله دوربین ال جی جی ۶ و بعد از دنبال کردن سه مرحله گفته شده در بالا ثبت شده‌اند.

لینک منبع