تمیز کردن لنز دوربین: آموزشی برای مردم شجاع

تمیز کردن لنز دوربین به دلیل حساسیت سنسور برای مردم زیادی از عکاسان کار استرس‌زایی است. در این مقاله نحوه‌ی انجام صحیح این کار را آموزش می‌دهیم.

تمیز کردن لنز دوربین برای مردم زیادی از عکاسان کار ترسناکی به ذهن خطور میکند. با اینحال دلیلی برای این ترس نیست. فایل تصویری دو دقیقه‌ای پایین به شما نشان می‌دهد که چگونه بر ترس خود غلبه کرده و کثیفی، گرد و غبار و چربی را به سادگی از فیلتر شیشه‌ای سنسور خود پاک کنید.

اگر از لنزهای قابل‌تعویض استفاده می‌کنید، خواه ناخواه در مقاطعی دچار گردوغبار یا چربی در ناحیه‌ی سنسور خواهد شد. این سخت در حالتی که دریچه‌ی دیافراگم بازتر است، ممکن است به چشم نیاید با اینحال به محض اینکه دریچه را تنگ‌تر کنید نقطه‌های گردوغبار، لکه‌های خسته کننده‌ای را در تصاویرتان بر جای خواهند گذاشت که میبایست با ادیت حذفشان کنید.

در این آموزش کوتاه «لیوای سیم» از سایت فوتوفوکس ابزارهای مختلف را که برای تمیز کردن سنسور دوربین‌تان نیاز دارید نشان خواهد داد.

با اینحال اگر تصادفاً سنسور را با انگشت خود لمس کرده‌اید، ضروری است که لکه‌ی چربی به جای مانده از پوست را از روی سنسور پاک کنید. برای انجام این کار، «سیم» سمبه‌ی سنسور یا Sensor swab و محلول پاک‌کننده‌ی لنز Eclipse را توصیه می‌کند. نوک سمبه را به سادگی به محلول آغشته کرده و به داخل محیط سنسور هدایت کنید. این سمبه‌ها باید تنها یک مرتبه برای هر تمیزکاری استفاده شوند. از اینرو بهترین راه مصرف آنها برای تمیز کردن چربی و ذرات چسبنده است.

اگر می‌خواهید سنسور دوربین خود را از شرّ گردوغبار خلاص کنید، میتوانید از قلم تمیز کردن لنز که برس نرمی دارد برای پاک کردن شیشه‌ی سنسور استفاده کنید. به علاوه از طرف دیگر میتوانید از دمنده‌‌ی حبابی که به کمک دمش جریان هوا تمیزکاری را انجام می‌دهد استفاده کنید.

با این وجود سیم این آموزش را روی دوربین لومیکسِ بدون آینه نشان می‌دهد با اینحال شما برای دسترسی به سنسور در دوربین SLR خود میتوانید Sensor Cleaning را در تنظیمات پیدا و استفاده کنید. این گزینه آینه را بالا نگه خواهد داشت و به شما این امکان را می‌دهد که با همان شیوه‌ها اقدام به پاکسازی گردوخاک و چربی کنید.

با این وجود هر از چندگاهی میتوانید دوربین‌تان را برای تمیزکاری به شیوه‌های سنتی به تعمیرگاه بفرستید با اینحال با اینحال اگر تنها به دلیل ترس از صدمه زدن به سنسور این کار را انجام می‌دهید، نگاهی به فایل تصویری سیم بیندازید. امکان دارد متقاعد شوید که چیزی برای ترسیدن نیست.